سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بسم الله الرحمن الرحیم

عرض سلام دارم خدمت شما خواننده عزیز

شکر و هزاران شکر از منّتی که خدا بر ما گذاشت و اسم ما شد:((شیعه اثنی عشری)).واقعا که هر چه شکر کنیم،باز جای شکرش باقیست!

و اما بعد،من و دوست عزیزم،آقا یاسر تصمیمی برای نوشتن مطالبی گرفتیم که امیدوارم با اخلاص و مورد قبول حضرت حق تعالی باشد.

به نظر من بهترین سر فصل برای آغاز عرایض،بعد از نام دوست،نام زیبای علی و آل علیست.بنابراین فکر کنم معرفی اجمالی از دین و شریعتمان،بهترین آغاز بر این مطلب باشد:

(در این بحث از منابعی هم استفاده شده که در آخر اسامی آنها موجود است)

شیعه در لغت و اصطلاح

شیعه در لغت بر دو معنا اطلاق می‌شود، یکی توافق و هماهنگی دو یا چند نفر بر مطلبی، و دیگری، پیروی کردن فردی یا گروهی، از فرد یا گروهی دیگر.و در اصطلاح به آن عده از مسلمانان گفته می‌شود که به

خلافت و امامت بلافصل علی ـ علیه السلام ـ معتقدند، و بر این عقیده‌اند که امام و جانشین پیامبر ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ از طریق نصّ شرعی تعیین می‌شود، و امامت حضرت علی ـ علیه السلام ـ و دیگر

امامان شیعه نیز از طریق نص شرعی ثابت شده است.

اطلاق شیعه بر دوستان و پیروان علی ـ علیه السلام ـ، نخست، از طرف پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ صورت گرفته است. این مطلب، در احادیث متعددی که از آن حضرت روایت شده، مطرح شده است.

چنان که سیوطی از جابر بن عبدالله انصاری و ابن عباس و علی ـ علیه السلام ـ روایت کرده که پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ در تفسیر آیه‌ی «ان الذین آمنوا و عملوا الصالحات اولئک هم خیر البریّه» 

 اشاره به علی ـ علیه السلام ـ کرده و فرموده‌اند: «تو و شیعیانت» روز قیامت، رستگار خواهید بود.»

اکثریت شیعه، را شیعه‌ی‌ امامیه یا اثنا عشریه تشکیل می‌دهد،‌از آنجا که آنان جانشینان پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ را دوازده نفر می‌دانند، اثنا عشریه (دوازده امامی) نامیده شده‌اند. نام و خصوصیات

امامان دوازدهگانه در احادیثی که از پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ روایت شده، بیان گردیده است آنان عبارتند از:

1ـ علی بن ابی طالب ـ علیه السلام ـ 2ـ حسن بن علی ـ علیه السلام ـ 3ـ حسین بن علی ـ علیه السلام ـ 4ـ علی بن الحسین ـ علیه السلام ـ (امام سجّاد) 5ـ محمد بن علی (امام باقر ـ علیه السلام ـ )

 6ـ جعفر بن محمد (امام صادق ـ علیه السلام ـ ) 7ـ موسی بن جعفر (امام کاظم ـ علیه السلام ـ ) 8ـ علی بن موسی (امام رضا ـ علیه السلام ـ )9ـ محمد بن علی (امام جواد ـ علیه السلام ـ )

 10ـ علی بن محمد (امام هادی ـ علیه السلام ـ ) 11ـ حسن بن علی (امام عسکری ـ علیه السلام ـ ) 12ـ ‌حجه بن الحسن (مهدی موعود ـ عج ـ).

 
شیعه‌ی اثنا عشریه بر مسئله‌ی‌ امامت تأکید خاصّی داشته و عصمت امام و افضیلت او را بر دیگر افراد امت اسلامی بسیار مهم و اساسی می‌داند. و از طرفی، امامت را، پس از سه امام نخست، منحصر در فرزندان

 امام حسین می‌داند. با توجه به این عقاید ویژه درباره‌ی امامت، به «امامیه» شهرت یافته است.


شیخ مفید، پس از تعریف شیعه به کسانی که به امامت بلافصل علی ـ علیه السلام ـ عقیده دارند درباره‌ی شیعه‌ی گفته است: «این عنوان، مخصوص آن دسته از شیعه است که به وجود امام در هر زمان، و وجوب

نصّ جلّی، و عصمت و کمال برای هر امامی معتقد است، و امامت را (غیر از سه امام نخست) منحصر در فرزندان امام حسین ـ علیه السلام ـ می‌داند...»

andisheqom.com

نجف

بنابر اطلاعاتی هم که من دارم،اولین کسی که حضرت علی(ع) به او شیعه خطاب کردند،کمیل ابن زیاد نخیی در ایران بود که داستان بسیار جذاب و شیرینی دارد که خلاصه اش این است:

((روزی آن حضرت بنا به دعوت اهالی کرمانشاه،در یک روز برفی به ایران تشریف آورده بودند و پس از دیدار با مردم،برای استراحت،به منزل کمیل رهسپار شدند.در راه امام علی در جلو و کمیل در عقب آن حضرت راه می رفتند.

پس از مدتی آن حضرت برگشتند و نگاهی به پشت سر خود انداختند و فرمودند:(کمیل ما دو نفریم،پس چرا جای پای یک نفر روی برف هاست؟)

کمیل عرض کرد:هر جا که تو یا علی قدم گذاشتی،منم پایم را در جای پای تو گذاشتم.

امام فرمودند:(ولله أنت شیعةی))

و اما پس از بررسی اصطلاحی کلمه شیعه،به سخنی از  اماممان نگاهی کنیم:

 امام صادق علیه السلام:حواریین و یاران حضرت عیسی علیه السلام شیعیانش بودند ولی یاران عیسی از شیعیان ما بهتر نبودند; زیرا وعده زیادی دادند، اما به وعده خود عمل نکردند، و در راه خدا جهاد ننمودند .

ولی شیعیان ما از هنگام وفات رسول خداصلی الله علیه وآله تا به حال، از یاری کردن دریغ نداشته و برای ما فداکاری نمودند، به آتش سوختند، تحت شکنجه و عذاب قرار گرفتند، از وطن آواره گشتند، ولی از یاری و

نصرت ما دست برنداشتند .

hawzah.net

نجف 

و اما شیعه کیست؟!

امام علی علیه السلام:شیعیان ما در راه ولایت ما اهل بذل و بخشش هستند.

(کافی، ج2، ص 236)

 

امام زین العابدین علیه السلام:مبغوض ترین مردم نزد خداوند عزّ و جلّ کسی است که ادّعای پیروی از امامی را دارد ولی در عمل به او اقتدا نمی کند.

(بحارالانوار، ج 71، ص 178)

امام باقر علیه السلام:شعیه ما نیست، جز آن کس که از خدا پروا کند و مطیع او باشد.

(کافی، ج 2، ص 74)

امام باقر علیه السلام:شعیه بر سه قسم است: قسم اوّل کسانی هستند که برای کسب آبرو خود را به ما منتسب می نمایند، قسم دوم کسانی هستند که با نام ما نان می خورند و قسم سوم آنها هستند که از

ما هستند و جهت گیری آنها به سوی اهداف ماست و آنها در آرامش و خطر با ما همراهند.

(مشکاة الانوار، ص 63)

امام صادق علیه السلام:همانا شیعه علی کسی است که شکم و شهوت خود را حفظ کند.

(کافی، ج 2، ص 233)

امام صادق علیه السلام:کسی که با زبان مدّعی پیروی از ماست و در عمل و نحوه زندگی با ما مخالفت می کند، شیعه ما نیست. شیعه ما کسی است که با زبان و دل با ما همراه است و دنبال ما حرکت می کند

و در عمل از ما پیروی می نماید. آنان پیروان راستین ما هستند.

(بحارالانوار، ج 6، ص 164)

امام صادق علیه السلام:عدّه ای می پندارند من امام آن ها هستم، به خدا سوگند من امام آنان نیستم! خدا آنها را لعنت کند! پرده بر هر رازی افکندم آن را دریدند، می گویم: چنین و چنان (باید کرد، آنها سخنانم

را تحریف می کنند) و می گویند مقصود این است که ما می گوییم همانا من امام کسی هستم که از من اطاعت کند.

(خصال صدوق، ج 2، ص 27)

hawzah.net

التماس دعا

سینا حاج زاده


نوشته شده در جمعه 90/1/19ساعت 6:48 عصر توسط سینا امیری نظرات ( ) |


Design By : Pichak

.jpg">